Eten
Marokko kent een rijke keuken vol smaak door de vele kruiden en ingrediënten die in de gerechten worden gebruikt. De Marokkaanse keuken kan best bijzonder genoemd worden, want de keuken zit tussen de Afrikaanse en de Mediterrane keuken in. Daarnaast heeft Marokkaans eten ook veel invloeden van de Arabieren, de Berbers en de Moren. Door al deze verschillende invloeden is de Marokkaanse keuken lekker, spannend, veelzijdig en verrassend te noemen. Hier lees je meer over typische Marokkaanse kruiden maar ook over de bekendste gerechten.
In Marokkaanse gerechten worden veel verschillende kruiden gebruikt. Deze kruiden woorden veel gebruikt: gember, kaneel, komijn, kurkuma, peper en saffraan. Er zij ook veel gerechten in Marokko en dit zijn de belangrijkste gerechten in Marokko: tajine, pastila, harira. Harira is een Marokkaanse rijkgevulde soep van kikkererwten, linzen, tomaten en selderij. Kikkererwten en linzen worden veel gebruikt in de Marokkaans keuken. Pastila is een hartige taart gemaakt van filodeeg. Een pastila is vaak gevuld met met duif of kip met amandelen, maar is ook wel met vis en zeevruchten. Het wordt vaak gegeten tijdens feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften en geboortefeesten. Tajine is een gerecht dat op diverse wijzen en met diverse soorten vlees bereid en geserveerd kan worden. Tajinegerechten zijn te vergelijken met stoofschotels, bestaande uit groente en vlees. Tajine heeft zijn naam te danken aan de pot waarin het bereid wordt, namelijk de tajine. De tajine is een Noord-Afrikaanse stoofpot gemaakt van aardewerken. In Marokko zijn deze gerechten enorm populair en worden veel gegeten. Enkele voorbeelden van deze gerechten zijn: tajine van lamsvlees en peren, tajine van kip en krieltjes en tajine van rundvlees, venkel en doperwten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb